به یقین می توان ادعا کرد، چیزی در این جهان یافت نخواهد شد که از خطر استهلاک به دور باشد. این امر در خصوص دست ساخته های بشری که همواره از نواقصی رنج می برند، بیشتر و پر رنگ تر است. قطعا در کنار نقش مستقیم مصرف کننده، کیفیت قطعات و نحوه تولید هر محصول نیز در فرایند استهلاک تاثیر بسزایی دارد. موضوع استهلاک تولیدات بشری همواره یکی از اصلی ترین دغدغه های تولیدکنندگان بوده و هست؛ چرا که این امر ارتباط مستقیمی با محبوبیت و میزان فروش برندها در سراسر جهان خواهد داشت.
با توجه به این که اجتناب از استهلاک تقریبا امری غیر ممکن است، طبیعتا کاربران و مصرف کنندگان با قبول این واقعیت تلاش می کنند که در انتخاب محصولات علاوه بر قیمت به کیفیت محصول تولیدی توجه بیشتری داشته باشند. این اهمیت و حساسیت در خصوص لوازم الکترونیکی ضروری و اولیه بیشتر خود را نشان می دهد.
با توجه به قیمت نسبتا بالا و کاربرد فراوان گوشی های هوشمند، این فناوری جدید نیز از جمله محصولات مهمی است که دقت نظر خاص خریداران را می طلبد؛ چرا که با انتخاب درست، حداقل محصولی را انتخاب خواهند کرد که بعد از یک سال از کمترین میزان استهلاک برخوردار بوده و در صورت نیاز به تعویض بخشی از هزینه های مربوط به دستگاه جدید را جبران کند.
بر اساس گزارش جی اس ام آرنا؛ هر کاربر بریتانیایی به طور متوسط بعد از 16 ماه گوشی هوشمند خود را تعویض کرده و گوشی قدیمی را با افت قیمت تقریبا 50 درصدی به فروش می رساند. با توجه به این که زمان تعویض گوشی هوشمند در کشورهای مختلف پیشرفته حول و حوش همین عدد می باشد و افت قیمت گوشی های قدیمی اجتناب ناپذیر است، تحقیقاتی در این خصوص صورت گرفته تا میزان کاهش قیمت گوشی های هوشمند برندهای مختلف را با هم مقایسه کند.
MusicMagpie یک خرده فروش آنلاین لوازم الکترونیکی بازسازی شده در بریتانیا می باشد که داده های بسیار جالبی در خصوص استهلاک گوشی های هوشمند پس از دوازده ماه ارائه داده است:
بر اساس این گزارش دستگاه های اپل به طور متوسط 41 درصد ارزش ریالی خود را پس از یک سال استفاده از دست می دهند که این عدد در مورد گوشی های هوشمند سامسونگ 64 درصد می باشد. نکته جالب توجه این گزارش آنجاست که در مورد دستگاه های اپل، در سال دوم استفاده از دستگاه، عدد افت قیمت به 60 درصد خواهد رسید که برای گوشی های هوشمند سامسونگ این عدد به 77 درصد در سال دوم می رسد. مقام سوم این مقایسه به گوشی های هوشمند وان پلاس یک داده می شود که بعد از یک سال 69 درصد و بعد از دو سال 78 درصد کاهش قیمت خواهند داشت.گوشی های هوشمند گوگل با افت قیمت 65 درصدی در سال اول و 83 درصدی در سال دوم در جایگاه بعدی و هواوی نیز بعد از یک سال استفاده با کاهش 75 درصدی و در سال دوم با کاهش 87 درصدی در پایین جدول قرار می گیرد.
این پژوهش نشان می دهد که ارزش گوشی های هوشمند گران قیمت، بعد از 6 ماه استفاده بیش از 599 دلار افت قیمت داشته است.
به طور کلی نتایج این مقایسه چیزی به دور از انتظار نبوده و جای تعجب نیست که گوشی های هوشمند اپل و سامسونگ پس از یک سال ارزش بیشتری نسبت به سایر برندها داشته باشند. نتیجه مقایسه در مورد گوشی های هوشمند هواوی نیز کاملا قابل پیش بینی بود و صدرنشینی این برند در جدول بیشترین میزان استهلاک، با توجه به تحریم های اعمال شده بر روی این شرکت می تواند کاملا طبیعی باشد.
شرکت خرده فروش MusicMagpie اعلام کرده است : البته بعضی از مصرف کنندگان تمایلی به تعویض گوشی هوشمند خود نداشته و سعی می کنند با ارتقا دستگاه، عمر مفید آن را افزایش دهند. هرچند که تعویض گوشی هوشمند قدیمی با گوشی جدید می تواند بهترین راهکار برای کم کردن ضرر خرید گوشی جدید باشد ولی تقریبا حدود 33 درصد کاربران تمایلی به این کار ندارند. نکته جالب توجه اینجاست که این امر با سن افراد رابطه مستقیم داشته و هرچه سن افراد بیشتر باشد، احتمال تعویض گوشی نیز در آنها کمتر است. حتی داده ها نشان میدهد که حدود 10 درصد افراد فروش گوشی های هوشمند خود را به امید این که ارزشش با گذشت زمان افزایش یابد به تعویق می اندازند. باوری که به نظر نمی رسد خیلی منطقی بوده و به واقعیت تبدیل شود
منبع: وبلاگ رندباز
:: برچسبها:
گوشی هوشمند ,
گوشی هوشمند اپل ,
گوشی هوشمند سامسونگ ,
استهلاک گوشی ,
رندباز ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0